Wokret

Ingredienser:

Sauce:

400 g kalkunbryst i strimler 3 spsk. citronsaft
3 tsk. fedtstof 2 spsk. chilisauce
1 pastinak (ca. 200 g) 3 spsk. sojasauce
1 lille persillerod (ca. 125 g) 2 tsk. brun farin
1 løg (ca. 100 g) 1 tsk. revet frisk ingefær/ stødt ingefær
1 rød peberfrugt (ca. 125 g) salt og peber
½ bdt. broccoli (ca. 200 g)  

Fremgangsmåde:

bulletIngredienserne til saucen røres sammen og hældes over kalkunstrimlerne
bulletKødet stilles i køleskab, mens grønsagerne renses og snittes
bulletPastinak og persillerod skrælles og skæres i fine stave
bulletLøget pilles og skæres i små tern
bulletPeberfrugten renses og skæres i strimler
bulletBroccolien skylles og deles i små buketter
bullet1 tsk. af fedtstoffet kommes i en wok, og halvdelen af kalkunkødet kommes i, når fedtstoffet er varmt.
bulletKødet steger i 2-3 minutter, hvorefter det tages op
bullet1 tsk. fedtstof tilsættes og resten af kødet steges på samme måde
bullet1 tsk. fedtstof tilsættes, og grønsagerne svitses i ca. 5 minutter
bulletKødet tilsættes sammen med den resterende marinade og varmes igennem sammen med grønsagerne
bulletRetten smages til med salt og peber og jævnes eventuelt

Servering: Wokret serveres med ris til

Pr. person:

Energi: 1100 kJ
Kulhydrat: 10 g
Fedt: 7 g

Tip: Chillisauce findes i flere forskellige varianter og styrker. I denne ret er brugt en stærk chillisauce. Vælges en sød sauce skal man være opmærksom på, at sukkerindholdet ofte er højt.

Hvis man ikke har en wok, kan en stegegryde eller pande bruges i stedet for.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter