Torskeret (forret)

Serveres som forret med lune flûte.

Gratineres i ovn ved 225o i ca.

10 minutter.

Torskeret

Ingredienser: Ingredienser til sauce: Til gratinering:
2½ dl tør hvidvin 3 spsk. (smør) margarine 2 spsk. rasp
1 tsk. salt 4 spsk. mel 2 spsk. smør (margarine)
1 laurbærblad 3½ dl fiskesuppe  
2 spsk. hakket løg 2½ dl kaffefløde  
½ kg torskefileter 2 tsk. citronsaft Tilbehør
1/4 kg champignoner ½ tsk. salt flûtes
  ½ tsk. friskkværnet peber  
  2 spsk. revet Danbo  
  2 æggeblommer  

bulletVin, krydderier og løg bringes i kog.
bulletTorskefileter og champignonskiver lægges i gryden, og fileterne dampes i 5-10 min.
bulletSuppen sies fra.
bulletFisk og champignoner fordeles i 8 smurte gratinskaller eller et gratinfad.
bulletFedtstof smeltes i en gryde, melet kommes i, og derefter tilsættes fiskesuppe, kaffefløde, citronsaft, salt og peber.
bulletSaucen koges godt igennem og halvdelen af osten blandes i.
bulletDen legeres med æggeblommer, og hældes over fisken.
bulletDrysses med resten af osten og rasp.
bulletSmørklatter fordeles ovenpå.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden forretter