Torskefad i tomat

En dejlig fiskeret med

masser af tomat og citron
inspireret af det sydeuro-
pæiske køkken.
  Tomatsauce:
  1 ds. flåede tomater
  1½ citron
Ingredienser: 1-2 fed hvidløg
600 g torskefileter 3 spsk olie
1 tsk salt 1 tsk. salt
  groftkværnet peber
  2 spsk. rasp
  2 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde:

bulletSkyl og tør torskefileterne, og drys dem med salt.
bulletLæg fisken i et ovnfast fad,
bulletHæld tomater med væde i en skål og knus dem med en gaffel.
bulletRør Citronsaft, presset hvidløg, olie, salt, peber og rasp i tomaterne.
bulletSmag evt. yderligere til med salt og peber og hæld tomatsaucen over fisken.
bulletSæt fadet i ovnen på midterrillen 20-25 min. ved 200 grader, til fisken er mør.
bulletPynt med hakket persille og server fisken med kartofler.
bulletI varmluftovn skal fadet stå 20-25 min. ved 175 grader.

Tip: Retten kan laves med frossen fisk, og skal så stå i ovnen ca. 15 min. længere.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter