Tomatsauce (4 personer)

Tomatsauce
Ingredienser: Energiindhold
2 grofthakkede rødløg for hele retten:
25 g fedtstof 2495 kJ
2 grofthakkede tomater (ca. 150 g)  
½ tsk. groft salt Energifordeling:
½ tsk. tørret basilikum Fedt: 73%
Friskkværnet peber Kulhydrat: 21%
1½ dl grønsagsbouillon Protein: 6 %
1½ dl cremefraiche 9-18%  
2 tsk. hvedemel  
Tilberedningstid: ca. 30 min. Fryseegnet: Ja

Fremgangsmåde:
Svits rødløgene i gyldent fedtstof i en tykbundet gryde. Tilsæt tomater, basilikum,
salt og peber og svits det med et kort øjeblik. Hæld bouillonen ved. Rør cremefraiche
sammen med mel og tilsæt jævningen til saucen.Kog den godt igennem og smag til.
 
Tomatsauce (4 personer)
Flåede tomater til tomatsauce
Ingredienser:
1 finthakket løg
1 fed finthakket/presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 dåse flåede tomater
70 gr. tomatpuré
1 dl vand
2 laurbærblade
2 tsk, rosmarin
salt
peber
Fremgangsmåde:
Sauter løget i olien sammen
med finthakket/presset hvidløg. Tilsæt
flåede tomater, tomatpuré,
vand, laurbærblade og ros-
marin. Kog saucen ved svag
varme i ca. 15 min. Tag
laurbærbladene op.
Smag til med salt og peber
Fedtindhold:
Fedtfattig

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden tilbehør