Stegte sild i eddike 6 personer

bulletIngredienser:
bullet8 ferske sildefileter (ca. 600g)
bullet2 spsk dijonsennep
bullet4 spsk små dildkviste
bullet1½ tsk groft salt
bulletfriskkværnet peber
bullet3 spsk rugmel
bullet25 g smør/Becel
bulletEddikelage:
bullet1/4 l lagereddike
bullet150 g brun farin (ca. 2½ dl)
bullet1 zittauerløg i tynde ringe (ca. 50 g)
bullet1 gulerod i tynde skiver (ca. 50 g)
bullet1 laurbærblad
bullet10 sorte peberkorn
Stegte sild i eddike

Tilbehør: 360 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og læg dem med kødsiden opad. Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle - skindsiden skal være fugtig for at rugmelet hænger ved. Smør sildefileterne med sennep og fordel herpå dildkviste, salt og peber. Fold hver sildefilet sammen en gang på tværs og vend dem i rugmel. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg sildefileterne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side. Læg de stegte sild i et dybt fad.

Eddikelage: Bring eddike og de øvrige ingredienser i kog. Hæld den varme lage over sildene og stil dem tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden frokostretter