Spinatkartofler (4 pers.)

Spinatkartofler
bullet500 g frossen spinat, gerne i kugler
bullet1 stort hakket løg
bullet500-750 g skrællede kartofler
bullet1 stk. salt
bullet1 knsp. muskatnød
bullet4 dl 9% kaffefløde
bulletlidt olie til fadet

Fremgangsmåde:

Tø spinaten op. Lad den dryppe af, og del den i mindre stykker. Smør et ildfast fad med lidt olie. Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver. Læg halvdelen af kartoflerne i fadet. Læg halvdelen af spinaten ovenpå kartoflerne. Kom det hakkede løg på spinaten. Læg resten af spinaten ovenpå løget. Læg resten af kartoflerne ovenpå løget. Sæt fadet midt i ovnen ved 175o ca. 30 min.

Bland kaffefløde salt og muskatnød og hæld blandingen i fadet. Skru op til 200o og giv retten yderligere 20-25 min, til kartoflerne er møre. Et godt alternativ til flødekartoflerne.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden tilbehør