Søndagsgryde 4 personer

Ingredienser:

bullet600 g mørt svinekød fx skinkesmåkød
bullet1 stort hakket zittauerløg (ca. 100 g)
bullet50 g smør/margarine
bullet1 tsk. groft salt
bulletfriskkværnet peber
bullet1-2 tsk. tørret basilikum eller
bullet1-2  spsk. hakkede friske basilikumblade
bullet1 dåse flåede tomater (ca. 425 g)
bullet250 g champignoner
bullet1½ dl madlavningsfløde 18%

Pynt: Persillekviste

Tilbehør: Parboiled ris

Fremgangsmåde;

bulletSkær kødet i små terninger.
bulletBrun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde.
bulletTilsæt krydderier og tomater med væde.
bulletLad retten koge ved svag varme ca, 45 min.
bulletRens champignonerne, skær dem i skiver og vend dem i retten.
bulletKog videre ca. 15 min. eller til kødet er mørt.
bulletHæld fløden ved kødet.
bulletKog saucen godt igennem og smag retten til.
bulletRetten kan evt. jævnes.
bulletDrys med persille ved serveringen

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter