Pastasalat m/røget makrel 4pers

Pastasalat med røget makrel Ingredienser:
bullet 125 g pasta fx penne
bullet 1 lille røget makrel (ca. 200 g)
bullet ½ bdt. broccoli (ca, 250 g)
bullet ½ lille rødløg (ca. 25 g)
bullet 1 squash (ca. 275 g)
bullet 2 tomater (ca. 150 g)
bullet ½ bk. minimajs (ca. 65 g)
bullet 1-2 håndfulde rucola salat
bullet 75 g salattern med 3% fedt evt. med krydderurter

Marinade:
bullet 3 spsk. hvidvinseddike
bullet 2 spsk. vand
bullet 1 spsk. olie gerne olivenolie
bullet 1 spsk. Dijonsennep
bullet salt, peber

Fremgangsmåde:
bulletPastaen koges efter anvisning på emballagen og afkøles
bulletMakrellen befries for skind og ben, og kødet skæres eller pilles i mindre stykker
bulletBrocollien deles i små buketter, der koges i letsaltet vand i ca, 2 min og afkøles
bulletRødløget pilles, halveres og skæres i tynde skiver
bulletSquashen skæres i små tern
bulletTomaterne skæres i tynde både
bulletMinimajsene skæres i skrå stykker á ca. 1 cm
bulletPasta, grønsager og røget makrel blandes
bulletIngredienserne til marinaden piskes eller rystes sammen og hældes over salaten
bulletSalaten må gerne trække i ½-1 time i køleskab inden den serveres
bulletRucola og salatern vendes i salaten, lige inden den serveres
Servering:
Pastasalat med røget makrel serveres som frokostret eller let hovedret evt, med brød til
Variation:
Røget makrel kan erstattes af røget sild eller røget ørred
Grønne bønner kan anvendes i stedet for broccoli
Majs kan erstatte minimajs
I stedet for marinaden kan man servere en mager dressing fx. lavet af syrnet mælkeprodukt
Pr. pers.:
Energi 1600 kJ
Kulhydrat: 23 g
Fedt: 17,5 g

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden frokostretter