Ingredienser: | 6 laurbærblade | Grov kartoffelmos: |
400 g oksesmåkød | 3 zittauerløg i kvarte | 1 kg bagekartofler i store tern |
2 spsk hvedemel | 3 tomater i kvarte | 5 dl vand |
1 tsk groft salt | 1 aubergine i store tern | 1 grofthakket zittauerløg |
friskkværnet peber | 1 tsk groft salt | 25 g smør eller minarine |
25 g margarine | friskkværnet peber | 1 tsk groft salt |
1 flaske lys luxusøl | 200 g frosne haricots verts | friskkværnet peber |
![]() | Fremgangsmåde: |
![]() | Skær kødet i ensartede tern og ved dem i en blanding af mel, salt og peber. |
![]() | Del kødet i 2 portioner. |
![]() | Lad halvdelen af margarinen blive gyldent i en gryde og brun den ene portion kød i ca. 2 min. |
![]() | Tag kødet op. |
![]() | Tilsæt resten af margarinen og brun den anden portion kød. |
![]() | Kom alt kødet tilbage i gryden og vend resten af melblandingen i. |
![]() | Tilsæt øl og laurbærblade og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 45 min. |
![]() | Tilsæt løg, tomater, aubergine, salt og peber. |
![]() | Kog videre ved svag varme og under låg i ca. 35 min. |
![]() | Vend de frosne bønner i og kog retten i ca. 10 min. |
![]() | Fjern laurbærbladene og smag til. |
![]() | Grov kartoffelmos: |
![]() | Bring kartofler og vand i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. |
![]() | Tilsæt løg og kog videre i ca. 8 min. eller til kartoflerne er møre. |
![]() | Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. |
![]() | Tilsæt smør eller minarine og rør med en ske så kartoflerne moses groft. |
![]() | Smag til med salt og peber. |
Kirsten Højsgaards Hjemmeside |
|
Tilbage til siden hovedretter |