Oksegryde med grov kartoffelmos   

Ingredienser: 6 laurbærblade Grov kartoffelmos:
400 g oksesmåkød 3 zittauerløg i kvarte 1 kg bagekartofler i store tern
2 spsk hvedemel 3 tomater i kvarte 5 dl vand
1 tsk groft salt 1 aubergine i store tern 1 grofthakket zittauerløg
friskkværnet peber 1 tsk groft salt 25 g smør eller minarine
25 g margarine friskkværnet peber 1 tsk groft salt
1 flaske lys luxusøl 200 g frosne haricots verts friskkværnet peber

bulletFremgangsmåde:
bulletSkær kødet i ensartede tern og ved dem i en blanding af mel, salt og peber.
bulletDel kødet i 2 portioner.
bulletLad halvdelen af margarinen blive gyldent i en gryde og brun den ene portion kød i ca. 2 min.
bulletTag kødet op.
bulletTilsæt resten af margarinen og brun den anden portion kød.
bulletKom alt kødet tilbage i gryden og vend resten af melblandingen i.
bulletTilsæt øl og laurbærblade og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
bulletTilsæt løg, tomater, aubergine, salt og peber.
bulletKog videre ved svag varme og under låg i ca. 35 min.
bulletVend de frosne bønner i og kog retten i ca. 10 min.
bulletFjern laurbærbladene og smag til.

bulletGrov kartoffelmos:
bulletBring kartofler og vand i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min.
bulletTilsæt løg og kog videre i ca. 8 min. eller til kartoflerne er møre.
bulletHæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
bulletTilsæt smør eller minarine og rør med en ske så kartoflerne moses groft.
bulletSmag til med salt og peber.
Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter