Oksefilét provenciale

Oksefilet Provenciale Ingredienser:
bulletCa. 1 kg oksefilet
bullet15 g margarine
bulletsalt, peber
bullet1 kg kartofler

Hvidløgssmør:

bullet75 g smør
bullet1-2 fed hvidløg
bullet1 bdt. persille

En god gæsteret, der kan laves helt parat til gratinering i ovnen. Retten kan laves med oksefilet, tykstegsfilet eller et godt stykke mørt inderlår.

Fremgangsmåde:

Puds kødet af for evt. sener og brun det i margarinen i en gryde. Krydr med salt og peber, og tag kødet op af gryden. Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og kom dem i kogende letsaltet vand. Kog kartoffelskiverne i ca. 5 min. og hæld vandet fra. Rør smørret med knust hvidløg og hakket persille. Smør en lille bradepande med lidt af hvidløgssmørret og læg kødet i bradepanden. Fordel kartoflerne om kødet. Skær ca. halvdelen af hvidløgssmørret i små bidder og fordel dem over kartoflerne. Sæt fadet i ovnen på midterrillen ca. 30 min. ved 200 grader, afhængig af kødets tykkelse, og af hvor rødt det skal være.

Hertil kan retten forberedes. Tag fadet ud, læg alufolie over og lad retten hvile, til den atter skal i ovnen. Skær kødet i skiver og læg dem tilbage oven på kartoflerne, tæt taglagt. Fordel resten af persillesmørret mellem skiverne og stil atter fadet i ovnen 5-7 minutter ved 225 grader. Servér tomatsalat eller grøn salat til.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Næste