Moussaka Fremgangsmåde: Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække i ca. 10 min. Tør auberginerne i køkkenrulle og rist dem i gyldent smør på panden.

Kødsauce: Svits løg, hvidløg og kød i gyldent smør eller margarine. Tilsæt tomatpûre, vand salt og peber. Lad saucen småsnurre ca. 5 min. Smag den til.

Bechamelsauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier, ost og fløde i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til.

Læg halvdelen af auberginerne i et smurt ovnfast fad. Fordel kødblandingen ovenpå, og dæk med resten af auberginerne. Hæld bechamelsaucen over retten og drys med rasp. Bag retten midt i ovnen.

Tilbehør: grøn salat og Flûtes.
Bagetid: ca. 50 min. ved 180o.
2-3 auberginer(ca. 750 g),1½ tsk. groft salt, smør eller margarine til stegning.
Kødsauce: Bechamelsauce:
2 mellemstore hakkede zittauerløg 30 g smør eller margarine
2 fed knust hvidløg 3½ spsk. hvedemel
600 g hakket okse- eller lammekød ½ l mælk
30 g smør eller margarine ½ tsk. groft salt
1 ds. koncentreret tomatpûre ca. 140 g friskkværnet peber
1 dl vand ½-1tsk. revet muskatnød
2 tsk. groft salt 150 g revet mild Danbo
friskkværnet peber 1 dl fløde 13%
  2 spsk. rasp

 

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter