![]() |
Fremgangsmåde: Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver.
Drys med salt og lad dem trække i ca. 10 min. Tør auberginerne i køkkenrulle
og rist dem i gyldent smør på panden. Kødsauce: Svits løg, hvidløg og kød i gyldent smør eller margarine. Tilsæt tomatpûre, vand salt og peber. Lad saucen småsnurre ca. 5 min. Smag den til. Bechamelsauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier, ost og fløde i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til. |
Læg halvdelen af auberginerne i et smurt ovnfast fad. Fordel kødblandingen ovenpå, og dæk med resten af auberginerne. Hæld bechamelsaucen over retten og drys med rasp. Bag retten midt i ovnen.
Tilbehør: grøn salat og Flûtes. |
Bagetid: ca. 50 min. ved 180o. |
2-3 auberginer(ca. 750 g),1½ tsk. groft salt, smør eller margarine til stegning. |
Kødsauce: | Bechamelsauce: |
2 mellemstore hakkede zittauerløg | 30 g smør eller margarine |
2 fed knust hvidløg | 3½ spsk. hvedemel |
600 g hakket okse- eller lammekød | ½ l mælk |
30 g smør eller margarine | ½ tsk. groft salt |
1 ds. koncentreret tomatpûre ca. 140 g | friskkværnet peber |
1 dl vand | ½-1tsk. revet muskatnød |
2 tsk. groft salt | 150 g revet mild Danbo |
friskkværnet peber | 1 dl fløde 13% |
2 spsk. rasp |