Ingredienser:
bullet2 afpudsede svinemørbrader
bullet2 spsk. olie til stegning
bullet1-2 bdt. forårsløg snittet på skrå
bullet2 fed hvidløg, hakkede
bullet1 spsk. karry
bullet½ spsk. st. koriander
bullet1 spsk. st. kanel
bullet1 ds. hakkede fl. tomater
bullet125 g udblødte eller bløde abrikoser
bullet3-4 dl hønsebouillon
bullet3 spsk. soja
bullet1 dl rosiner
Mørbradgryde med abrikoser
bullet2 spsk, citronsaft
bullet1 spsk, farin farin eller rørsukker
bulletsalt og peber
bulletevt. majsstivelse eller lys saucejævner

Fremgangsmåde:

bulletSkær mørbradene ud i tykke skiver. Bank dem let flade med håndkraft.
bulletBrun dem i olien i en gryde og tag dem op.
bulletSvits forårsløgene (gem lidt til pynt) og det hakkede hvidløg i et par minutter
bulletKom de tørrede krydderier ved, og svits det i 1 minut
bulletTilsæt tomater tomater, abrikoser i halve, soja, sukker, citronsaft og salt og peber.
bulletKog det op, og læg kødet ned i saucen. Lad det snurre i 10 minutter under låg.
bulletKom rosinerne i, og spæd med bouillon, hvis det ser for tørt ud. Giv det 5 minutter mere, og smag saucen endeligt til.
bulletDen kan evt. jævnes
bulletServer retten med drys af finthakket forårsløg eller friskhakket koriander og Løse ris

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter