i
Ingredienser:
1 svinemørbrad (ca. 500 g)
10 g smør/becel
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
Sauce:
1 dåse hakkede tomater (ca. 4oo g)
450 g champignoner i kvarte
1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
125 g fintstrimlet kalkunbacon
2 små fed knust hvidløg
½ tsk. groft salt
½ tsk. cayennepeber
½ liter
hvidløgssauce
Tilbehør:
320 g parboiled ris
400 g dampede haricots Verts
Mørbrad:
Afpuds mørbraden for sener og hinder og skær den ud i bøffer.
Lad smørret blive gyldent og steg dem ved svag varme ca. 2 min. på hver side.
Tag dem af panden og drys med salt og peber: Hold dem varme.
Sauce:
Hæld tomaterne i en sigte (gem lagen fra tomatsaucen, som evt. kommes i senere).
Svits champignon, løg, bacon og hvidløg på panden i ca. 3 min.
Kom de afdryppede tomater, mørbradbøffer, salt og cayennepeber i champignonblandingen
Hæld
hvidløgssaucen
ved retten og lad den koge ved svag varme under låg i ca. 20 min.
Smag til
Ved serveringen:
Anret sauce og bøffer i et varmt fad og server sammen med
løse ris
og haricots Verts.
Kirsten Højsgaards Hjemmeside
Tilbage til siden hovedretter