iMørbrad i fad

Mørbrad i fad 4 personer
Ingredienser:
  • 1 svinemørbrad (ca. 500 g)
  • 10 g smør/becel
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
Sauce:
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 4oo g)
  • 450 g champignoner i kvarte
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 125 g fintstrimlet kalkunbacon
  • 2 små fed knust hvidløg
  • ½ tsk. groft salt
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ liter hvidløgssauce
 

Tilbehør:
  • 320 g parboiled ris
  • 400 g dampede haricots Verts
Mørbrad:
  • Afpuds mørbraden for sener og hinder og skær den ud i bøffer.
  • Lad smørret blive gyldent og steg dem ved svag varme ca. 2 min. på hver side.
  • Tag dem af panden og drys med salt og peber: Hold dem varme.
Sauce:
  • Hæld tomaterne i en sigte (gem lagen fra tomatsaucen, som evt. kommes i senere).
  • Svits champignon, løg, bacon og hvidløg på panden i ca. 3 min.
  • Kom de afdryppede tomater, mørbradbøffer, salt og cayennepeber i champignonblandingen
  • Hæld hvidløgssaucen ved retten og lad den koge ved svag varme under låg i ca. 20 min.
  • Smag til
Ved serveringen: Anret sauce og bøffer i et varmt fad og server sammen med løse ris og haricots Verts.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter