Lam á la Provencial

Beregn ca. 250 gram kød til hver person.
Tilberedningstid: ca. 2 timer.
Lammekøllen snøres lidt sammen.
Ingredienser:
250 gram kød pr. person.
1 spsk. smør
1 fed hvidløg
1 kg kartofler
4 spsk. hakket persille
1 dl bouillon
 

Fremgangsmåde:

bulletEt stort ildfast fad indgnides med smør.
bulletKartofler skrælles, lægges taglagt i fadet i  2 lag.
bulletSalt og peber drysses over.
bulletHvidløg hakkes (eller knuses) fint og drysses over kartoflerne sammen med den hakkede persille.
bulletKøllen lægges ovenpå.
bulletBouillon hældes ved.
bulletSteges i ovnen ved 175o i 1 1/4 time, hvorefter kødet er svagt lyserødt.
bulletØnskes kødet mørkere steges yderligere 15. minutter.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter