Beregn ca. 250 gram kød til hver person. |
Tilberedningstid: ca. 2 timer. |
Lammekøllen snøres lidt sammen. |
Ingredienser: |
250 gram kød pr. person. |
1 spsk. smør |
1 fed hvidløg |
1 kg kartofler |
4 spsk. hakket persille |
1 dl bouillon |
Fremgangsmåde:
![]() | Et stort ildfast fad indgnides med smør. |
![]() | Kartofler skrælles, lægges taglagt i fadet i 2 lag. |
![]() | Salt og peber drysses over. |
![]() | Hvidløg hakkes (eller knuses) fint og drysses over kartoflerne sammen med den hakkede persille. |
![]() | Køllen lægges ovenpå. |
![]() | Bouillon hældes ved. |
![]() | Steges i ovnen ved 175o i 1 1/4 time, hvorefter kødet er svagt lyserødt. |
![]() | Ønskes kødet mørkere steges yderligere 15. minutter. |