Laksemousse

Laksemousse 6 pers.
Ingredienser:
bullet3 blade husblas
bullet2 ds. laks (ca. 150 g)
bullet2 dl finthakke bladselleri
bullet1 tsk. citronsaft
bullet1½ dl creme fraiche
bullet½ tsk. groft salt
bulletfriskkværnet peber
bullet1 dl piskefløde
Pynt:
bulletcitronbåde og bladselleri
Tilbehør:
bulletristet brød eller flutes

Fremgangsmåde:
bulletLæg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
bulletFjern eventuelle ben og skind fra laksen
bulletBland laks med bladselleri, citronsaft, creme fraiche, salt og peber
bulletTræk husblassen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad
bulletAfkøl husblasen med lidt af lakseblandingen
bulletVend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring
bulletPisk fløden stiv og vend den i
bulletSmag moussen til
bulletFordel moussen i 6 oliesmurte portionsskåle
bulletBank formene let mod bordet
bulletLad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer
Ved serveringen:
Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkner.
Tip: Moussen kan hældes i en skål á 1 liter.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden forretter