Fremgangsmåde: |
 | Laksestykket dampes mør i letsaltet vand i
ca. 15 min. Den er mør når den mærkes fast |
|
 | Laksestykket tages op af vandet og afkøles.
Kødet pilles fra skind og ben |
|
 | Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca.
10 min. |
|
 | Mælkeproduktet røres op med flødeosten |
|
 | Forårsløgene rengøres og skæres i tynde
strimler og dilden klippes fint |
|
 | Forårsløg, dild, paprika og citronsaft
røres i massen |
|
 | De røgede lakserester skæres ud i mindre
stykker |
|
 | Laksekødet pilles i små stykker og vendes i
massen sammen med røget laks |
|
 | Husblassen tages op af vandet med det vand
der hænger ved |
|
 | Husblassen smeltes over vandbad |
|
 | Husblassen hældes i en tynd stråle i
laksemassen under hurtig omrøring |
|
 | Laksemoussen smages til med citronsaft,
salt og peber |
|
 | Moussen fordeles i en form (ca. 1 l) |
|
 | Moussen tildækkes, stilles i køleskab og
trækker i ½-1 døgn |
|
Servering: |
Laksemousse serveres som forret eller frokostret
sammen med groft brød. Moussen kan |
evt. formes med en spiseske til ovale kugler
eller skæres ud i stykker og lægges på et |
stykke ristet brød og pyntes. |
Pr. person. (ca. 50 g): |
Energi: 325 kJ |
Kulhydrat: 1 g |
Fedt 4, 5 g |
Tip: Dressing kan serveres til. Fx fromage
frais eller andet magert mælkeprodukt tilsat friske krydderurter og smagt
til med citronsaft, salt og peber |