Laksemousse 16 pers.

Laksemousse 16 personer
    Ingredienser:
    1 stykke laks (ca. 750 g), der skal være
    ca. 450 g kogt kød
    salt
    7 blade husblas
    2 dl syrnet mælkeprodukt m/1,5 g fedt
    100 g light flødeost naturel m/18 g fedt
    2 forårsløg (ca. 50 g)
    3/4 bdt. dild
    2 tsk. mild paprika
    2 spsk. citronsaft
    75 g røgede lakserester
    salt, hvid peber
    Pynt:
    Dildkviste, rød kaviar og limebåde

Fremgangsmåde:
bulletLaksestykket dampes mør i letsaltet vand i ca. 15 min. Den er mør når den mærkes fast
bulletLaksestykket tages op af vandet og afkøles. Kødet pilles fra skind og ben
bulletHusblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min.
bulletMælkeproduktet røres op med flødeosten
bulletForårsløgene rengøres og skæres i tynde strimler og dilden klippes fint
bulletForårsløg, dild, paprika og citronsaft røres i massen
bulletDe røgede lakserester skæres ud i mindre stykker
bulletLaksekødet pilles i små stykker og vendes i massen sammen med røget laks
bulletHusblassen tages op af vandet med det vand der hænger ved
bulletHusblassen smeltes over vandbad
bulletHusblassen hældes i en tynd stråle i laksemassen under hurtig omrøring
bulletLaksemoussen smages til med citronsaft, salt og peber
bulletMoussen fordeles i en form (ca. 1 l)
bulletMoussen tildækkes, stilles i køleskab og trækker i ½-1 døgn
Servering:
Laksemousse serveres som forret eller frokostret sammen med groft brød. Moussen kan
evt. formes med en spiseske til ovale kugler eller skæres ud i stykker og lægges på et
stykke ristet brød og pyntes.
Pr. person. (ca. 50 g):
Energi: 325 kJ
Kulhydrat: 1 g
Fedt 4, 5 g
Tip: Dressing kan serveres til. Fx fromage frais eller andet magert mælkeprodukt tilsat friske krydderurter og smagt til med citronsaft, salt og peber

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden frokostretter