Laks med peberrodssauce

Laks med pasta og pebberrodssauce

Tilbehør: fettuccine eller båndpasta.

bullet

Ingredienser til 4 personer:

bullet

500 g laksefilet delt i 4

bullet

salt, peber

bullet

saften af ½ citron

bullet

2 æbler i små tern, fx Belle de Boskoop

bullet

2 spsk æbleeddike

bullet

3 dl fiskebuillon

bullet

3 store gulerødder i tynde stave

bullet

200 g grønne bønner i halve

bullet

1 dl syrnet fløde 9%

bullet

2 tsk majsstivelse

bullet

2 tsk dijonsennep

bullet

1spsk revet, frisk peberrod

bullet

½ dl snittet dild

bullet

1 tsk salt

bullet

1/4 tsk peber

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200o.

Fjern evt. skind fra laksefileterne. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Drys med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 10 min.

Bland løg, æbler, æbleeddike og bouillon i en gryde. Kog det ved svag varme i 10 min. Blend massen med en stavblender eller i en foodprocessor og hæld saucen tilbage i gryden. Tilsæt gulerødder og bønner og kog til grønsagerne er møre, ca. 5 min.

Rør syrnet fløde, majsstivelse, sennep, peberrod og dild sammen og bland det i saucen og kog den i 2 min. under omrøring. Smag til med salt og peber.

Server laksen med kogt pasta og peberrodssauce.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter