Krydret svinekam

Krydret svinekam med glaserede løg
bulletIngredienser til 6 personer:
bullet1,2 kg svinekam uden ben og svær, men med tyndt fedtlag
bullet4 knuste fed hvidløg
bullet1 tsk groft salt
bulletfriskkværnet peber
bullet1 spsk friske, finthakkede timianblade
bullet½ spsk friske, finthakkede rosmarinblade
bullet2 dl vand
bulletGlaserede løg:
bullet175 g sukker og 25 g margarine
bullet800 g friske chalotteløg i halve
bulletSauce:
bullet1½ dl stegesky fra svinekammen
bullet½ l Karolines SteakSauce

Tilbehør: Stegetid:
1½ kg kogte kartofler og ca. 1 time ved 175o
500 g dampede sukkerærter  

Fremgangsmåde:

Krydret svinekam: Rids fedtlaget i tern. Bland hvidløg, salt, peber, timian og rosmarin. Gnid det godt ned i fedtlaget. Læg stegen i et ovnfast fad (20 x 30 cm) og hæld vandet ved. Stil fadet midt i ovnen. Mål efter ca. 1 time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være 65o. Steg evt. svinekammen færdig de sidste 15 min. Tag stegen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time.

Glaserede løg: Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme til det er lyst gyldnet - uden omrøring. Kom margarine i og lad det brune af - rør i margarinen. Skyl løgene under koldt vand og kom dem i panden. Brun løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 8 min.

Sauce: Si stegeskyen fra svinekammen og hæld den i en gryde. Tilsæt SteakSauce og bring saucen i kog. Smag til.

Ved serveringen: Skær svinekammen i tynde skiver og server med glaserede løg, sauce og grønsager.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter