Krydret mørbrad

  Sauce:  
Ingredienser: 1 tsk maizena  
2 svinemørbrad 1½ dl creme fraiche 18%  
25 g margarine/olie 2 tsk kinesisk soja Tilbehør:
1½ tsk karry 2 spsk syltet hakket ingefær Løse ris
2 dl vand 2 tsk ingefærlage  
1 tsk groft salt ½ dl friskpresset appelsinsaft  
1 tsk stødt koriander 200 g friske bønnespirer  
  1 squash i tændstiktynde stave  

bulletFremgangsmåde:
bulletPuds mørbraderne for sener og hinder.
bulletSmelt fedtstoffet i en tykbundet stegegryde.
bulletTilsæt karry og lad den bruse af.
bulletBrun mørbraderne i fedtstoffet i ca. 4 min. på hver side (8 min. ialt).
bulletTilsæt vand, salt og koriander.
bulletSteg mørbraderne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. på hver side.
bulletTag dem op og hold dem varme.
bulletSauce:
bulletRør maizena sammen med creme fraiche og soja.
bulletTilsæt ingefær, ingefærlage, appelsinsaft og creme fraiche-blandingen til skyen.
bulletKog saucen godt igennem.
bulletVend bønnespirer og squashstave i saucen og varm det igennem.
bulletSmag til.
bulletSkær mørbraderne i skiver og anret dem i et dybt fad.
bulletHæld saucen ved.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter