Krydrede kødboller i peberfrugtsovs Ingredienser:
  • Kødboller:
  • 250 g hakket skinkekød 12%
  • ½løg (ca. 30 g.)
  • ½ dl. havregryn
  • 1 æg
 
  • ½ dl. vand eller mælk
  • 1-2 tsk. stærk chilisovs
  • ½ tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. salt
  • peber
Sovs:  
1 rød peberfrugt (ca. 100 g.) evt. 1 fed hvidløg
1 gul peberfrugt (ca. 100 g.) 3 dl. kogevand fra kødbollerne
½ lille rød chilipeber ½ tsk. tørret oregano
½ løg (ca. 30 g.) Salt, peber
1 tsk. fedtstof Opskriften er til 4 personer

Fremgangsmåde kødboller: Fremgangsmåde sovs:
Løget pilles, og halvdelen rives. Frøstol og kerner fjernes fra peberfrugterne
Kødet blandes med alle ingredienserne og chilipeberen.
til farsen. Peberfrugterne skæres i tern, og chilipeberen
Farsen stilles i køleskab og trækker i ringe.
½-1 time. Det sidste halve løg hakkes.
Vand og salt koges op. Grøntsagerne svitses let i fedtstoffet - skal
Kødbollerne formes med en teske og ikke brunes.
kommes i det kogende vand. Kogevandet tilsættes, og sovsen koger i 10-15
Bollerne koges i 5-8 min afhængig af min.
størrelsen. Sovsen blendes og smages til med salt, peber
Kødbollerne stiger til og chilisovs, hvis sovsen ønskes stærkere.
overfladen, når de er kogte. Sovsen småkoger i ca. 5 min.
  Kødbollerne kommes i sovsen og varmes godt
  igennem.
   

Servering:  
Kødboller i peberfrugtsovs serveres f.eks. med løse ris evt. vilde ris.
Råkost eller dampede grøntsager serveres til.
Tip: Chilipeberen kan erstattes af chilisovs efter smag.
 
Pr. Person:
3 g. kulhydrat
10 g. fedt
Energi: ca. 775 kJ

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter