• 6 svinekoteletter
  • 3 skiver skinke
  • 250 g champignoner
  • 2 løg
  • 1 spsk. hakket persille
  • 6 spsk. Vermouth eller vand
  • 100 g creme fraiche 9%
  • 50 g margarine, (olie)
  • salt peber
Koteletter i folie

Fremgangsmåde:

Bank koteletterne lidt, og brun dem i fedtstof på panden. Tag op og sæt til side. Skær skinke i små terninger. Hak løg og champignoner fint og brun det i stegeskyen på panden.

Drys med salt og peber og lad det stege, til væsken fra champignonerne er fordampet. Kom skinken i. Hæld vermouth eller vand ved og lad det småsnurre endnu nogle minutter. Klip alufolie i stykker lidt større end koteletterne, læg hver af dem på et stykke og fordel blandingen over.

Kom en skefuld créme fraiche samt persille på og fold folien sammen med opadbukkede ender, så væden ikke løber ud.

Bag koteletterne i ovnen ved 250 grader i 10-15 minutter. Server franske eller stegte kartofler til.

Retten kan tilberedes flere timer i forvejen og sættes i ovnen kort før servering.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter