Kold fiskeanretning

bulletIngredienser:
bullet6 store rødspættefileter (ca. 375 gram)
bullet1 Zittauerløg skåret i 12 både (ca. 50 gram)
bullet12 dildkviste
bulletKogelage:
bullet2 dl vand
bullet1 spsk eddike
bullet1 tsk groft salt
bullet1 laurbærblad
bullet5 peberkorn
Kold fiskeanretning

Øvrige ingredienser: Cremefraiche-sauce med sennep og dild:
12 blade af hovedsalat 3½ dl cremefraiche 9%
150 gram rejer 2 spsk frisk, hakket dild
1 dåse små asparges (ca. 450 g) 3 spsk sød, mild sennep
1 tomat skåret i både (ca. 50 g) ½ tsk tørret dild
Pynt: 1½ tsk groft salt
Citronbåde og frisk klippet dild Tilbehør:
eller brøndkarse 150 g flutes

Fremgangsmåde:

Halver fileterne på langs og rul dem sammen fra den spidse ende om et stykke zittauerløg. og en kvist dild. Luk fileterne med fx tandstikkere. Stil fileterne tæt sammen i en lille gryde. Hæld kogelagen ved og damp dem under tætsluttende låg ved svag varme 5-10 min. Afkøl dem i lagen. Anret fileterne portionsvis med salat, rejer, asparges og tomat.

Cremefraiche-sauce med sennep og dild:

Rør cremefraiche op med de øvrige ingredienser og smag til med salt. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Rør den op inden serveringen.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden forretter