![]() |
Ingredienser: 6 kiwifrugter (ca. 350 g) 1 vanillestang Sødemiddel svarende til 50 g sukker, fx. 25 g Atwel eller Perfect Fit og 2 tsk. sukker 2 bg. pasteuriserede ægghvider (100 g)
|
Fremgangsmåde: | |
Kiwifrugterne skrælles, og kødet moses fint. | |
Der skæres et par skiver af til pynt, inden kiwifrugterne moses. | |
Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud. | |
Vanillekorn og sødemiddel/sukker piskes i mosen. | |
Blandingen hældes i en form og fryses til grødis i 1-1½ time. | |
Æggehviderne piskes stive. | |
Grødisen piskes igennem med en håndmixer. | |
Æggehviderne vendes forsigtigt i. | |
Sorbeten fryses yderligere i mindst 2 timer. | |
Der røres nogle gange under indfrysningen. | |
Servering: | |
Sorbeten tages ud af fryseren 30-45 min. før serveringen | |
Kiwisorbeten pyntes med skiver af kiwifrugt. | |
Pr. pers.: | |
Energi 350 kJ | |
Kulhydrat 13 g, heraf evt. 2 g tilsat sukker | |
Fedt 0,5 g |