Kiwisorbet (4 pers.)

Kiwisorbet Ingredienser:

6 kiwifrugter (ca. 350 g)

1 vanillestang

Sødemiddel svarende til 50 g sukker, fx. 25 g

Atwel eller Perfect Fit og 2 tsk. sukker

2 bg. pasteuriserede ægghvider (100 g)

 

Fremgangsmåde:  
Kiwifrugterne skrælles, og kødet moses fint.  
Der skæres et par skiver af til pynt, inden kiwifrugterne moses.  
Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud.  
Vanillekorn og sødemiddel/sukker piskes i mosen.  
Blandingen hældes i en form og fryses til grødis i 1-1½ time.  
Æggehviderne piskes stive.  
Grødisen piskes igennem med en håndmixer.  
Æggehviderne vendes forsigtigt i.  
Sorbeten fryses yderligere i mindst 2 timer.  
Der røres nogle gange under indfrysningen.  
   
Servering:  
Sorbeten tages ud af fryseren 30-45 min. før serveringen  
Kiwisorbeten pyntes med skiver af kiwifrugt.  
   
Pr. pers.:  
Energi 350 kJ  
Kulhydrat 13 g, heraf evt. 2 g tilsat sukker  
Fedt 0,5 g  

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden desserter