Kartoffeltærte med porrer (4 pers.)

Kartoffeltærte med porrer 4 personer
Ingredienser:
Dej: evt. 450 g usødet tærtedej
2 kolde kogte kartofler (ca. 150 g)
1 dl havgregryn (ca. 30 g)
1½ dl hvedemel (ca. 100 g)
50 g fromage frais
2 spsk. olie
evt. ½ spsk. koldt vand
½ tsk. salt
Fyld:
4 porer (ca. 500 g)
1 rød eller orange peberfrugt (ca. 125 g)
200 g kogt skinke i tern
Fyld fortsat:
100 g fromage frais
1 dl mælk med højst 1,5g fedt pr.100 g
2 æg
50 g reven ost med højst 13% fedt
½ tsk. tørret timian
1 tsk. salt
hvid peber
 
Pr. pers.:
Energi:1975 KJ
Kulhydrat: 38 g
Fedt: 17 g

Fremgangsmåde:
  • Kartoflerne rives groft
  • Alle ingredienserne til dejen æltes godt sammen
  • Mængden af vand tilpasses, så dejen lige netop hænger sammen
  • Dejen hviler i ca. ½ time i køleskab
  • Porrerne renses og skæres i  ca. 1 cm stykker
  • Porreskiverne koges i letsaltet vand i ca. 3 min., afdryppes og afkøles
  • Peberfrugterne rense og skæres i tynde strimler eller tern
  • Dejen rulles tyndt ud og lægges i et smurt tærtefad (ca. 24 cm i diameter)
  • Bunden prikkes let med en gaffel og forbages i 10 min. ved 200o C på midterste ovnrille
  • Porreskiver. peberfrugt og skinketern fordeles på bunden
  • Fromage frais, mælk, æg, ost og krydderier piskes sammen og hældes over fyldet
  • Tærten bages i 34-40 min. ved 200o C på midterste ovnril

Servering:

Tærten serveres varm med en fyldig salat til.
Variation:
Brocccoli i små buketter kan anvendes i stedet for porrer.
Tip:
Dejen kan trykkes direkte ud i et smurt tærtefad i stedet for at rulle den ud.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden frokostretter