Fremgangsmåde: |
- Kartoflerne rives groft
- Alle ingredienserne til dejen
æltes godt sammen
- Mængden af vand tilpasses, så
dejen lige netop hænger sammen
- Dejen hviler i ca. ½ time i
køleskab
- Porrerne renses og skæres i
ca. 1 cm stykker
- Porreskiverne koges i letsaltet
vand i ca. 3 min., afdryppes og afkøles
- Peberfrugterne rense og skæres
i tynde strimler eller tern
- Dejen rulles tyndt ud og lægges
i et smurt tærtefad (ca. 24 cm i diameter)
- Bunden prikkes let med en
gaffel og forbages i 10 min. ved 200o C på midterste ovnrille
- Porreskiver. peberfrugt og
skinketern fordeles på bunden
- Fromage frais, mælk, æg, ost og
krydderier piskes sammen og hældes over fyldet
- Tærten bages i 34-40 min. ved
200o C på midterste ovnril
|
Servering: |
Tærten serveres varm med en fyldig
salat til. |
Variation: |
Brocccoli i små buketter kan anvendes
i stedet for porrer. |
Tip: |
Dejen kan trykkes direkte ud i et
smurt tærtefad i stedet for at rulle den ud. |
Kirsten Højsgaards
Hjemmeside
|
 |
Tilbage til siden frokostretter |