Kartoffelmos
bulletIngredienser:
bullet1 kg kartofler
bullet1-2 dl mælk
bullet50 g smør eller margarine
bullet1 tsk. groft salt
bulletfriskkværnet peber
bulletFremgangsmåde:
bulletSkræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
bulletKog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt i ca. 20 min.
bulletHæld vandet fra og damp dem helt tørre.
bulletMos kartoflerne med en elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.
bulletTilsæt smør eller minarine og pisk mosen let.
bulletSmag til med salt og peber.

TIPS: Kartofler, der skal moses, bør altid koges uden salt. Kartoffelmos er velegnet som tilbehør til mange sammenkogte retter, fx gullasch og bankekød. En rest kartoffelmos kan røres op med mælk og lægges over en sammenkogt ret, som et låg. Gratineres i ovnen til retten er gennemvarm.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden tilbehør