Ingredienser: Fremgangsmåde:
  • 750 g kartofler
  • 1 dl letmælk
  • 2 æg
  • 1 knsp. reven muskatnød
  • salt
  • 1 stor aubergine
  • 1 l vand
  • 2 løg (ca. 125 g)
  • 500 g hakket lammekød (5-9%)
  • 3/4 ds. hakkede tomater
  • 1tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. persille
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1½ tsk. salt
  • 2½ spsk. reven parmesanost
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kartoffelstykkerne koges møre i vand uden salt. Vandet hældes fra.

Kartoffelternene piskes med en håndmixer, til mosen er fri for klumper. Letmælk og æg tilsættes mosen. Mosen smages til med muskat og salt. Auberginen skæres i skiver (ca. ½ cm). Skiverne blancheres/koges i vandet i 3 min. Skiverne tages, dryppes af og drysses med salt. Løgene hakkes fint og æltes godt med lammekødet, hakkede tomater, oregano, finthakket persille, mel og salt. Aubergineskiverne fordeles i et smurt ildfast fad.

Farsen lægges hen over, og kartoffelmosen lægges øverst som et låg. Til sidst drysses med parmesanost.

Retten bages i ovnen på næstnederste ovnrille v/200o i ca. 1 time


  • Tip: Lammekød kan erstattes af hakket oksekød med 10% fedt.
  • Kartoffelfad på græsk spises sammen med råkost eller tomatsalat bestående af modne skiveskårne tomater med rå løgringe og pyntes evt. med sorte oliven.
  • Pr. pers. v/6 pers.:
  • 26 g kulhydrat
  • 9 g fedt
  • Energi: ca. 1350 kJ

Kartoffelfad på græsk (4-6 pers.)


Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter