Indbagt hakket oksekød ( 4 personer)

Indbagt hakket oksekød 4 personer

Ingredienser:

Tilbehør:

½ kg hakket oksekød Bagte kartofler
250 g champignon Grønne bønner
20 g smør/margarine evt. salat
2 tsk groft salt  
1 tsk groft peber  
1 tsk tørret rosmarin, (stødes i morter)  
2 spk hvedemel  
2 æg  
1 rød peberfrugt  
8-10 oliven (kan udelades)  
1 dl finthakket løg  
1 pk butterdej (frossen)  
   

Fremgangsmåde:

1.  Tø butterdejen op som anvist på pakken
2.  Tænd ovnen på 2000C og sæt kartoflerne ind i ovnen
3.  Gør champignonerne i stand og svits dem
4.  Bland salt, krydderier og mel i det hakkede kød
5.  Pisk æggene og rør dem i kødet, idet der holdes lidt tilbage til pensling af dejen
6.  Skær peberfrugten i små terninger, olivenen i små skiver og bland dem i farsen sammen med de finthakkede løg og de svitsede champignon
7.  Læg butterdejskiverne ind over hinanden, idet der pensles med æg, der hvor de går sammen
8.  Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 30 cm
9.  Form det hakkede kød til et "brød", og pak det ind i dejen
10. Pensl med æg, hvor dejen skal holde sammen
11. Læg "brødet" i et velsmurt ovnfast fad, stil det i ovnen i ca. 1 time
12. Læg papir over, hvis "brødet" bliver for mørkt
13. Server "brødet" med grønne bønner, bagte kartofler og evt. en grøn salat

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter