Gratineret Pastafad

 
bullet300 gram pastaskruer
bulletvand salt og peber
bulletl løg
bullet1 fed hvidløg
bullet1 spsk olie
bullet400 gram hakket oksekød 8-10%
bullet3 spsk mild chilisauce eller tomatpûre
bullet½ tsk merian
bullet1 tsk salt, groftkværnet peber
bullet3 dl bouillon
bullet50 gram reven ost, evt. mager ost
bullet2-3 stk. tomater

 

Gratineret pastafad

Kog pastaen i rigeligt vand, 2½-3 l tilsat salt i 10-12 min., til den er næsten mør. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte og skyl den med koldt vand. Så klistrer den ikke sammen. Pil løg og evt. hvidløg og hak det fint, svits løgene i en gryde i olien, Tilsæt det hakkede kød og svits det under omrøring og god varme, til det har skiftet farve. Tilsæt chilisauce, salt, merian, peber og bouillon og lad det småkoge under låg ca. 10 min. Kom pasta og kødsauce lagvis i et smurt ildfast fad og drys lidt ost mellem lagene. Drys resten af osten over øverste lag og pynt med tomatskiver. Sæt fadet midt i ovnen ca. 20 min. ved 200 grader, til overfladen er gylden. Server pastafadet med en fyldig grøn salat eller kinakålssalat med tynde gulerodsskiver, grøn peber og olie-eddikemarinade.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter