Gratineret Pastafad
|
![]() |
Kog pastaen i rigeligt vand, 2½-3 l tilsat salt i 10-12 min., til den er næsten mør. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte og skyl den med koldt vand. Så klistrer den ikke sammen. Pil løg og evt. hvidløg og hak det fint, svits løgene i en gryde i olien, Tilsæt det hakkede kød og svits det under omrøring og god varme, til det har skiftet farve. Tilsæt chilisauce, salt, merian, peber og bouillon og lad det småkoge under låg ca. 10 min. Kom pasta og kødsauce lagvis i et smurt ildfast fad og drys lidt ost mellem lagene. Drys resten af osten over øverste lag og pynt med tomatskiver. Sæt fadet midt i ovnen ca. 20 min. ved 200 grader, til overfladen er gylden. Server pastafadet med en fyldig grøn salat eller kinakålssalat med tynde gulerodsskiver, grøn peber og olie-eddikemarinade.