Græsk kartoffelsuppe 4. pers.

Ingredienser :

  • 10-11 kartofler (ca. 750 g)
  • 2 store løg (ca. 200 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • ½ knoldselleri (ca. 375 g)
  • 5 tomater (ca. 375 g)
  • 3 gulerødder (ca. 200 g)
  • 1 tsk olivenolie
Græsk kartoffelsuppe
  • 1 dl. tomatpûre
  • 1½ l grønsagsbouillon

Pr. pers.:

31 g kulhydrat

3 g fedt

Energi: ca. 1300 KJ


Fremgangsmåde:

  • Kartoflerne skrælles og skæres i stykker
  • Løgene pilles og skæres i kvarte
  • Hvidløgene pilles og hakkes
  • Persillen skylles og hakkes
  • Sellerien skrælles og skæres i tern
  • Tomaterne flås og hakkes
  • Gulerødderne skrælles og skæres i skiver
  • Grønsagerne svitses hurtigt i olien i en stor gryde
  • Tomatpûre og bouillon kommes ved
  • Det hele koges ved svag varme i ca. 20 min.

Servering: Kartoffelsuppe serveres med brød til.

Kirsten Højsgaards hjemmeside

Tilbage til siden frokostretter