Frugtsnacks (4 pers.)

 
 
Ingredienser:
75 g grønne vindruer
1 æble (ca. 100 g)
2 kiwifrugter (ca. 100 g)
1/3 mangofrugt (ca. 75 g)
 
Marinade:
1 spsk. hyldeblomstkoncent-
trat uden sukker fx. Fun
½ dl. vand
saft af ½ citron
Frugtsnacks
 
 
Dressing:
2 dl ylette
Sødemiddel efter smag
½ tsk. vanillesukker
 
 
Drys:
20 g havregryn, finvalsede
Sødemiddel svarende til ca.
20 g sukker

Fremgangsmåde:
bulletVindruerne halveres, og evt. sten fjernes.
bulletKernehuset i æblet fjernes, og æblet skæres i tern.
bulletKiwifrugterne og mangofrugten skrælles og skæres i små terninger.
bulletIngredienserne til marinaden røres sammen og blandes med frugtstykkerne.
bulletIngredienserne til dressingen røres sammen.
bulletHavregrynene ristes på en pande uden fedtstof, til de har taget farve.
bulletDe tages af panden, og sødemiddel tilsættes.
bulletBlandingen afkøles.
 
Servering:
Frugtstykkerne lægges i en tallerken eller et højt glas. Der lægges et låg af dressing,
og øverst drysses et lag af ristede havregryn.
Variation:
Andre frugter kan anvendes. Andre syrnede mælkeprodukter med højst 1,5 g fedt kan
anvendes. Protein-indholdet i ylette er dog højere end i andre produkter.
 
Pr. pers.:
Energi 475 kJ
Kulhydrat 19 g
Fedt 1,5 g

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden desserter