Forårsløg ligner små porer og kan anvendes i stedet for porre eller løg. Friske
forårsløg har grønne saftfyldte blade.
Opbevaring: Forårsløg kan opbevares i ca. 1 uge i plasticpose i køleskabet.
Rensning: Rodenden skæres af lige over rodtrevlerne. Fjern det yderste blad,
hvis det er lidt vissent. Skær evt. det yderste af toppen. Forårsløg kan lægges i
koldt vand i 10-15 min., hvis de har mistet saftspændingen
Anvendelse: Både løg og top anvendes. Forårsløgene anvendes hele fx  dam-
pede som forret evt. i marinade. Snittede forårsløg anvendes rå i salater eller
dampede eller svitsede i gryderetter, lynstegte retter, supper, ovnretter o. lign.
Næringsindhold pr. 100 g:
  • Energi: 26 KJ
  • Kulhydrat: 5.5 g
  • Fedt: 0,1 g

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden tilbehør