Fedtfattig tzatziki 4 personer

Ingredienser:

  • l liter Græsk yoghurt 2%
  • 1 agurk ( ca. 325 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 3 små knuste hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:  Yoghurten blandes med salt og friskkværnet peber. Hvidløgene presses og røres i yoghurten. Agurken rives på et groft rivejern. Bland agurken med det grove salt og lad det stå i ca. ½ time. Kom agurken i en sigte og skyl hurtigt saltet af. Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug evt. et klæde. Vend forsigtigt den revne agurk i yoghurten.


Tips: Serveres sammen med brød (ristede stykker pitabrød) evt. som forret eller tilbehør til kødretter.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden tilbehør