Bøf stroganoff Ingredienser:
bullet1 kg skært oksekød
bullet2 løg
bullet300 g champignons
bulletmargarine
bullet2½ dl piskefløde eller fløde 9%-13%
bullettomatpure
bulletsalt, peber, mel
bullet2 tsk paprika
bulletevt. jævning og kulør

Fremgangsmåde:

bulletSkær løg i terninger og kødet i strimler
bulletRens champignonerne og skyl dem. Skær dem i kvarte eller halve
bulletKødet brunes i margarine tages op og drysses med salt og peber
bulletDe finthakkede løg og de rensede ituskårne champignons brunes dernæst i margarine
bulletTomatpure, fløde og paprika tilsættes
bulletKødet kommes heri
bulletDet småkoger ved svag varme under låg til kødet er mørt ca. 1½ time
bulletSmag til med salt.
bulletJævn retten hvis sovsen er for tynd
bulletRetten kan evt. tilsættes lidt kulør

Serveres med kartoffelmos eller løse ris

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter