Bagte rodfrugter
Ingredienser:
bullet2 rødbeder (ca, 250 g)
bullet1 pastinak (ca. 200 g)
bullet1 løg (ca. 100 g)
bullet4 kartofler (ca. 300 g)
bullet2 gulerødder (ca. 150 g)
 
Marinade:
bullet1 spsk. olie
bulletsaft af 1 lime frugt
bullet2 fed hvidløg
bulletsalt, peber
bullet2 friske timiankviste

Fremgangsmåde:  
bulletKartofler, pastinak, gulerødder og rødbeder skæres i både
bulletLøget pilles og skæres i både
bulletHvidløgene pilles og presses. De blandes med olie, og saften af en limefrugt
bulletDet smages til med salt og peber
bulletMarinaden blandes med grønsagerne
bulletGrønsagerne lægges i et ildfast fad og timiankviste lægges ovenpå
bulletRodfrugterne bages ved 2000C i ca. 50 min, til de er møre
 
Servering:  
Bagte rodfrugter med kartofler serveres som tilbehør til kødretter eller som  
en selvstændig frokostret. Eventuelt med et stykke groft brød til  
Pr, pers,:  
Energi 850 kJ  
Kulhydrat 14 g  
Fedt 4,5 g  

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden tilbehør