Mørbradbøffer med frugtkompot
8 personer som frokostret
1 svinemørbrad (ca. 500 g)
1 spsk. fedtstof
50 g svesker uden sten
1 dl vand
1 løg (ca. 100g)
2 æbler fx. Cox Orange (ca. 200 g)
2 tsk. fintrevet citronskal
½ tsk. tørret timian
salt, peber


Fremgangsmåde:
Sveskerne skæres i tykke strimler og sættes i blød i koldt vand i ca. 1 døgn
Svinemørbraden afpudses, og skæres i 8 stykker á ca. 3 cm og bankes let flade
Stykkerne duppes tørre med et stykke køkkenrulle og krydres med salt og peber
Mørbradstykkerne brunes i fedtstof og steges færdige i ca. 3 min. på hver side
Mørbradstykkerne tages af panden og holdes varme
Løget pilles og skæres i tynde skiver
Æblernes kernehuse fjernes, og æblerne skæres i både
Løget svitses i det fedtstof, der er på panden
Citronskal tilsættes sammen med timian, salt og peber
Svesker og æblebåde tilsættes sammen med ½-1 dl af udblødningsvandet
Frugtkompotten simrer i ca. 5 min., til æblerne er møre og væden er kogt ind
Kompotten smages til med salt og peber

Servering:
Frugtkompotten hældes i et fad og mørbradstykkerne lægges ovenpå. Mørbrad med
frugtkompot serveres som frokostret sammen med groft brød eller løse ris.
Serveres løse ris til, skal frugtkompotten ikke koges helt ind. Server en salat eller råkost til.
Pr. person:
Energi: 550 KJ
Kulhydrat: 6 g
Fedt: 4,5 g

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter