Mørbradbøffer med frugtkompot
8 personer som frokostret
bullet 1 svinemørbrad (ca. 500 g)
bullet 1 spsk. fedtstof
bullet 50 g svesker uden sten
bullet 1 dl vand
bullet 1 løg (ca. 100g)
bullet 2 æbler fx. Cox Orange (ca. 200 g)
bullet 2 tsk. fintrevet citronskal
bullet ½ tsk. tørret timian
bullet salt, peber

Mørbadbøffer med frugtkompot

Fremgangsmåde:
bullet Sveskerne skæres i tykke strimler og sættes i blød i koldt vand i ca. 1 døgn
bullet Svinemørbraden afpudses, og skæres i 8 stykker á ca. 3 cm og bankes let flade
bullet Stykkerne duppes tørre med et stykke køkkenrulle og krydres med salt og peber
bullet Mørbradstykkerne brunes i fedtstof og steges færdige i ca. 3 min. på hver side
bullet Mørbradstykkerne tages af panden og holdes varme
bullet Løget pilles og skæres i tynde skiver
bullet Æblernes kernehuse fjernes, og æblerne skæres i både
bullet Løget svitses i det fedtstof, der er på panden
bullet Citronskal tilsættes sammen med timian, salt og peber
bullet Svesker og æblebåde tilsættes sammen med ½-1 dl af udblødningsvandet
bullet Frugtkompotten simrer i ca. 5 min., til æblerne er møre og væden er kogt ind
bullet Kompotten smages til med salt og peber

Servering:
Frugtkompotten hældes i et fad og mørbradstykkerne lægges ovenpå. Mørbrad med
frugtkompot serveres som frokostret sammen med groft brød eller løse ris.
Serveres løse ris til, skal frugtkompotten ikke koges helt ind. Server en salat eller råkost til.
Pr. person:
Energi: 550 KJ
Kulhydrat: 6 g
Fedt: 4,5 g

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter