Fyldte rødspætteruller på grønsagsbund
bulletIngredienser til 2 personer:
bullet300 g rødspættefileter
bulletsalt, peber
bulletFyld:
bullet½ løg
bullet1 lille gulerod
bullet1 bdt. frisk persille
bullettandstikkere
bulletGrønsagsbund:
bullet1 lille løg (ca. 30 g)
bullet½ fed hvidløg
bullet2 tsk. fedtstof
bullet1 gulerod (ca. 60 g)
bullet½ persillerod (ca. 75 g)
bullet½ dåse flåede, hakkede tomater
bullet½ dl vand
bulletsalt, peber
bulletevt. jævning

Fremgangsmåde:

bulletRødspættefileterne rengøres og drysses med salt og peber.
bulletLøget pilles og hakkes fint. (fyld)
bulletGuleroden skrælles og rives fint. (fyld)
bullet

Persillen skylles og hakkes fint. Løget, guleroden og persillen blandes (fyld) og fordeles over fileterne.

bullet

Fileterne rulles sammen og holdes sammen med tandstikkere.

bullet

Grønsagsbunden laves ved at løget pilles og hakkes fint. Hvidløget presses.

bullet

Guleroden og persilleroden skrælles og rives groft.

bullet

Løget og presset hvidløg svitses i fedtstoffet i en gryde, til løgternene er klare.

bullet

Guleroden og persilleroden tilsættes sammen med flåede, hakkede tomater og vand.

bullet

Grønsagerne koger i ca. 5 min. under låg til de er møre.

bullet

Grønsagerne kan evt. jævnes, hvis der ønskes en jævn bund.

bullet

Grønsagerne smages til med salt og peber.

bullet

Rødspætterullerne lægges i grønsagerne.

bullet

Retten simrer i ca. 8-10 min. under låg.

Servering: Rødspætteruller på grønsagsbund serveres med persilledryssede kartofler.

Variation: Pastinak kan anvendes i stedet for persillerod.

Kirsten Højsgaards Hjemmeside

Tilbage til siden hovedretter